HISTORIE

Anetts Danceteria ble etablert 20 januar, 1986 av Anett Hjelkrem, og har siden starten holdt til i Tempohusets 2. etasje i Kristiansund. Hjelkrem drev skolen i 15 år før hun ga stafettpinnen videre til Wiviann Tveit Naalsund. Etter 18 år ved Danceterian og 10 år som daglig leder, ga Wiviann seg som daglig leder, og 1.juli 2013 tok Mads M. Helde og Ida C. Storvik over den daglige driften. Helt fra begynnelsen har Anetts vært mye mer enn en danseskole. Det har vært et tilholdssted for utallige barn og unge som har knyttet bånd gjennom en felles interesse – dans. Et sted for alle barn, unge og voksne, uansett bakgrunn, form eller farge, hvor man kan komme akkurat som man er og finne fellesskap og samhold.

 

collage2

 

Danceterian har sterke røtter i jazz, funk og moderne, og har opp gjennom årene utforsket stilartene på et eksperimentelt plan. Med forestillinger i distriktet og rundt om i landet har Anetts etablert seg selv som en velkjent danseskole med et godt renommé. Siden starten har flere tusen elever danset hos oss, og mange har i ettertid valg studier innen kunst- og kulturformidling. I dag har Anetts omlag 300 elever i alderen 3 til 50 år og kan tilby undervisning innen blant annet jazz, moderne, klassisk ballett, hip hop, musikal og afro.

Vi på Anetts har stor lidenskap for kulturformidling, og engasjerer oss i lokalmiljøet ved bidrag i ulike arrangement. I tillegg produserer vi egne forestillinger, derav vårt årlige sommershow som er et stort høydepunkt for alle våre dansere.

 

VÅR FILOSOFI

Dans skal være gøy! En tilstand som fyller deg med mange ulike følelser og som beriker deg som menneske. Utøvende dans skal ikke være forbeholdt enkeltpersoner, men være tilgjengelig for alle. Om du er en erfaren danser, har lyst å prøve noe nytt eller bare ønsker å danse for å ha det gøy – våre dører er åpne for alle. Vårt mål er å etterkomme ulike ønsker og gi elever oppfølging og undervisning etter hver enkelt sine behov.

For å nå våre mål jobber vi kontinuerlig for å skape et bredt undervisningstilbud som dekker ulike dansesjangre og fokuserer på korrekt utførelse av dansetekniske bevegelser. Men selv om teknikk er viktig, legger vi minst like stor vekt på uttrykk som virkemiddel i dansen, og oppfordrer våre instruktører og elever til å tenke ‘outside the box’, tørre å være annerledes og utfordre egne grenser, både som menneske og innen dansen. Vi mener dette forplanter seg i våre forestillinger, som opp gjennom årene både har vært modige og nyskapende.

Begrepet identitet står i sentrum av vår dansefilosofi – som institusjon og i undervisningssammenheng. Vårt fokus er å formidle budskap gjennom dansen og at publikum gjenkjenner vårt uttrykk i forestillinger og oppdrag. I undervisningssammenheng fokuserer vi på at enkeltindivider skal få oppfølging og muligheter basert på det nivået de er på. Hos oss måler vi ikke flinkhet – Å kunne bidra til at elevene får utbytte av dansen, samt trekke fram kvalitetene hos hver enkelt, DET er vårt mål.